2.2.2015-6Трећи сајам књига у Андрићграду, у заједничкој организацији Андрићграда, Андрићевог института и Београдског сајма књига, одржан је у периоду између 2. и 8. јула са циљем да се представе продукције издавача из Републике Српске и Србије.

Сајам књига у Андрићграду јединствен је доживљај за љубитеље писане речи, те га је током седмодневног одржавања пратио богат културно-уметнички програм с акцентом на представљање књижевности земље госта, а то је ове године била Русија. Одржане су беседе о Александру Солжењицину, Алекси Шантићу, промоције бројних књижевних дела и часописа, као и тематске изложбе и пројекција документарног серијала „Бити човек – Иво Андрић.” Своје место на овој манифестацији добило је и научно бављење српским језиком, као и промоција дела Андрићевог института.

Сајамски штандови окупили су око 30 издавача, а међу њима своју научно-истраживачку делатност представила је и Матица српска. Домаћин штанда била је Биљана Блажек, која је заинтересованим посетиоцима пружила све неопходне информације о Матичиној богатој научно-истраживачкој делатности.

 

Comments are closed.