2.2.2015-6У Матици српској, у петак 10. фебруара, одржан је завршни јавни час Блогераме – курса писања блогова за ученике завршних разреда новосадских средњих школа.

Матица српска, и Центар за истраживање и популаризацију српске књижевности, који делује при Одсеку за српску књижевност новосадског Филозофског факултета, организовали су и ове јесени и зиме, другу по реду, Блогераму – курс писања блогова за ученике завршних разреда новосадских средњих школа. Прошлогодишњи курс показао се као веома успешан, захваљујући, пре свега, предавачима мср Милошу Јоцићу и мср Марку Тошовићу, сарадницима Центра, што показује и чињеница да се ове године за похађање курса пријавило далеко више полазника, а с друге стране, курс је први пут заживео и у Суботици и то, такође, са веома добрим одзивом.

Током трајања Блогераме, полазници су написали више од сто ауторских радова, који се налазе на сајту и фејсбук страници овог курса. Часови на курсу су замишљени и остварени као модерна интерактивна предавања, где су полазници, под менторством предавача, читали и коментарисали друге полазнике, уједно развијајући своје способности читања и критичког размишљања.

Полазнике курса, представнике медија, те бројну публику, на самом почетку свечаности поздравио је проф. др Драган Станић, председник Матице српске, а потом су се присутнима обратили и мср Милош Јоцић и мср Марко Тошовић, сарадници Центра и предавачи. Напослетку, одабраним одломцима из својих радова представили су се и полазници курса, којима су након читања уручени и пригодни поклони, у својству неке врсте симбола успешно завршеног курса.

Догађај је снимљен и може се погледати у видео архиви сајта Матице српске.

 

Comments are closed.