Са задовољством Вас обавештавамо да ће се 23. и 24. фебруара 2017. године у Матици српској одржати саветовање на тему: Српски језик и његова норма ‒ Правопис стандардног српског језика ‒ интерактивно саветовање стручних сарадника и наставника свих профила сем наставника српског језика. Саветовање је акредитовано код Завода за унапређивање образовања и васпитања под редним бројем 1235, траје два дана и носи два бода.

Циљ саветовања је да се, путем ревизије и одговора на најчешћа питања и недоумице у вези са правописом стандардног српског језика, унапреде компетенције за комуникацију и сарадњу наставника и стручних сарадника. Правилна употреба правописа наставног особља и стручних сарадника у колективу и настави утиче на развој писмености код ученика, очување и развој српског језика и културе. Будући да су наставници и стручни сарадници у директном и свакодневном контакту са ученицима, они имају могућност преношења лично стеченог знања које, иако секундарно у односу на знање које се стиче предметном наставом, има значајну улогу у развоју индивидуе и друштва у целини. Саветовање је предвиђено за стручне сараднике, васпитаче и наставнике свих профила сем србиста, како би сви запослени у систему васпитања и образовања учествовали у развоју правилне употребе правописа српског језика код ученика, односно у неговању свести о значају примене ортографске норме.

Саветовање је намењено и свим појединцима, без обзира на професионални профил и образовање, заинтересованим да у пријатној атмосфери интерактивних радионица добију одговоре на најчешће недоумице и/или питања у вези са правописном нормом српског језика.

Рок за пријаве је 15. фебруар 2017. године на имејл: jtrbojevic@maticаsrpskа.org.rs. Котизација за учешће износи 3000 динара за пријаве до 15. фебруара, док је за пријаве на лицу места 3500 динара.

Особа за контакт:
Мср Јована Трбојевић
021/527 622
jtrbojevic@maticаsrpskа.org.rs

 

Comments are closed.