Матица српска је потписала протоколе о сарадњи са Општином Темерин и Општином Тител у реализацији активности ради унапређења квалитета књижевног, образовног и уметничког рада.

 2.2.2015-6У петак 20. новембра у 12 часова у Свечаном салону Матице српске, председник Општине Темерин Младен Зец и председник Матице српске проф. др Драган Станић потписали су Протокол о сарадњи којим се посебно истиче сарадња на пројектима који се односе на изучавање живота и дела Лукијана Мушицког, историјских миграција, а нарочито колонизацију у XX веку, српско-мађарске културне и историјске везе.

 2.2.2015-6У понедељак 23. новембра у 12 часова у Свечаном салону Матице српске, председник Општине Тител Драган Божић и председник Матице српске проф. др Драган Станић потписали су Протокол о сарадњи којим се посебно истичу пројекти који се односе на изучавање Шајкашког батаљона, српских миграција на подручју Шајкашке, Српског националног покрета у Шајкашкој и знаменитих личности српске уметности и културе у Шајкашкој.

Потписивању протокола су присуствовали генерални секретар Матице српске др Милан Мицић и управник послова Матице српске мср Јелена Веселинов. Цео догађај је медијски пропраћен.

 

Comments are closed.