Sorry, this entry is only available in Serbian.

Comments are closed.

 2.2.2015-614. јуна 2016. године у 12 сати у Салону Матице српске председник Матице српске проф. др Драган Станић уручио је Бранкове награде Матице српске за школску 2014/15. годину за дипломске и семинарске радове:
прву награду: Ирени Плаовић за рад Реторичка природа „Слова о светом кнезу Лазару” непознатог Раваничанина;
две друге награде: Николини Тутуш, за рад Симболика биља у „Србљаку” и Натасји Чичић, за рад Дигенис Акрита – граничар епског и романескног,
и три треће награде: Давору Арнауту, за рад Хронотоп Босне 1878. у Андрићевоm дјелу, Катарини Пантовић, за рад Сувишне жене у романима „Сеоска учитељица” Светолика Ранковића и „Нечиста крв” Борисавa Станковића и ветлани Савић, за рад Ерос и Танатос у приповеткама српских реалиста (Милован Глишић, Јанко Веселиновић, Лаза Лазаревић, Светолик Ранковић, Симо Матавуљ)
Записник са састанка Жирија прочитао је члан Жирија проф. др Радослав Ераковић, а о награђеним радовима и добитницима говорио је члан Жирија проф. др Војислав Јелић. Награђени су прочитали одломке из својих радова. Додели је присуствовала и декан Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду проф. др Ивана Живанчевић Секеруш, ментори награђених радова, представник Градског одбора за културу Града Новог Сада, и више професора Филозофског факултета из Новог Сада.

Comments are closed.