2.2.2015-6У уторак, 30. марта 2021. године у Матици српској одржано је онлајн предавање „Финансирање пољопривредне производње и ЕУ фондови”. Предавач је била проф. др Мирјана Крањац, ванредни професор Факултета за инжењерски менаџмент у Београду; самостални саветник за предузетништво и телекомуникације у Покрајинском секретаријату за привреду и туризам. Предавање је део научноистраживачког пројекта Матице српске „Питања животне средине, биоекономија и анализа могућности за производњу здравствено безбедне хране у АП Војводини”. Проф. др Ђорђе Јовановић, професор Факултета за инжењерски менаџмент у Београду и руководилац пројекта Матице српске, представио је проф. др Мирјану Крањац.

Проф. др Мирјана Крањац представила је финансијске и друге показатеља стања у пољопривреди Србије и њено место међу земљама окружења. Током предавања анализиране су могућности финансирања зелене производње хране из националних и европских фондова и дате практичне смернице и модели за ефикасније аплицирање код фондова ЕУ и лакше достизање циљева који треба да се постигну реализацијом пројектних идеја, које за своје грантове поставља ЕУ.

Програм је подржан од стране Градске управе за културу Града Новог Сада и може се погледати у видео архиви сајта Матице српске.

Следеће предавање из овог циклуса можете пратити преко јутјуб канала Матице српске, 14. априла 2021. године у 12 сати. Предавање под називом „Одрживи развој и пољопривреда” одржаће проф. др Ђорђе Јовановић.

 

Comments are closed.