2.2.2015-6Делегација Универзитета у Новом Саду посетила је 18. новембра 2015. године Матицу српску. Том приликом потписан је Споразум о сарадњи између Матице српске и Универзитета у коме су дефинисане области заједничког рада и активности. Председник Матице српске проф. др Драган Станић изразио је задовољство због унапређења сарадње са Универзитетом која траје већ годинама и истакао да на пољу рада на научним пројектима и издањима ова сарадња даје очигледне резултате. Ректор Новосадског универзитета проф. др Душан Николић је оценио да је сарадња Матице српске и Универзитета веома значајна за заједнички наступ и у земљи и у иностранству када је у питању представљање културног и научног наслеђа српског народа.

 2.2.2015-6Разговорима су присуствовали проректор за финансије и организацију др Саша Орловић, Драгана Вујовић, генерални секретар Универзитета, потпредседници Матице српске проф. др Бранко Бешлин и проф. мр Ненад Остојић, генерални секретар Матице српске доц. др Ђорђе Ђурић и мср. Јелена Веселинов, управник послова Матице српске.

Након разговора у Матици српској у Изложбеном павиљону Централне зграде Универзитета у Новом Саду отворена je изложба посвећена Матици српској. На изложби је представљена најстарија српска културна и научна институција српског народа од оснивања до данас, као и богата издавачка делатност Матице српске.

 2.2.2015-6Изложбу je отвориo проф. др Драган Станић, председник Матице српске, а присутнима се у име Универзитета у Новом Саду обратитo ректор проф. др Душан Николић.

Улаз је слободан за све посетиоце, а изложба ће бити отворена до 30. новембра, радним данима у периоду од 9 до 15 часова.

 

Comments are closed.