Летопис Матице српске је најстарији живи часопис у Европи и читавом свету. Само осам година дели нас од обележавања двестогодишњице од покретања Летописа. Није први пут да Летопис наилази на тешкоће у излажењу, али први пут није препознат као приоритет од стране досадашњих финансијера. Зато је важно да се што већи број људи укључи у нашу акцију САЧУВАЈМО ЛЕТОПИС – ОДБРОЈАВАЊЕ ЈЕ ПОЧЕЛО.

Учествујете у акцији САЧУВАЈМО ЛЕТОПИС – ОДБРОЈАВАЊЕ ЈЕ ПОЧЕЛО и БУДИТЕ ДОБРОТВОР Матице српске. Упишите се у знаменити низ оних који су својим прилозима и завештањима омогућили трајност Летописа Матице српске, али и несметани рад Матице у целини. Уколико желите да уплатите средства, јавите се путем мејла на адресу letopis@maticasrpska.org.rs ради потписивања уговора о донацији и осталих појединости.

У јануарско-фебруарском броју Летописа Матице српске одужићемо Вам се тако што ћемо Ваше име, уз Вашу дозволу, објавити у рубрици ДОБРОТВОРИ И ПРЕНУМЕРАНТИ.

Сви донатори биће позвани на Дан добротвора, свечаност која се одржава сваког 25. децембра, на којој се захваљујемо добротворима и доброчинитељима који су помагали Матицу српску у текућој години. Желимо да покажемо да Ваш гест није само помоћ Матици и Летопису, већ начин на који се постаје део великог низа пријатеља Летописа и Матице, који од далеке 1824. године брину, чувају и развијају Летопис.

УЧЕСТВУЈТЕ ПУТЕМ ПРЕТПЛАТЕ у акцији САЧУВАЈМО ЛЕТОПИС – ОДБРОЈАВАЊЕ ЈЕ ПОЧЕЛО. На располагању Вам стоје следеће могућности пренумерације:

  • Претплатите се на шест месеци (добићете 6 свезака Летописа Матице српске) по цени од 1.000 динара. Трошкови поштарине урачунати су у цену.
  • Претплатите се на целу годину (добићете 12 свезака Летописа Матице српске) по цени од 2.000 динара. Трошкови поштарине урачунати су у цену.
  • Претплата за иностранство за целу годину (добићете 12 свезака Летописа Матице српске) по цени од 100 €инструкција за девизно плаћање

Рачун за уплату је 205-204373-09, код Комерцијалне банке. Након извршене уплате, замолили бисмо Вас да попуните наруџбеницу и пошаљете нам је заједно са копијом уплатнице на адресу: Матица Српска, улица, Матице српске 1, 21000 Нови Сад. Такође, податке из наруџбенице, као и скенирану или фотографисану уплатницу, можете послати на мејл адресу pretplatalms@maticasrpska.org.rs. За све додатне информације можете се јавити Светлани Милашиновић, секретару Редакције, на број телефона 021/661-3864.

Са своје стране, осим ажурног слања најновијих свезака Летописа, редакција ће Ваше име, уз Ваше одобрење, објавити у јануарско-фебруарској свесци Летописа за 2017. годину, у рубрици ДОБРОТВОРИ И ПРЕНУМЕРАНТИ. На тај начин желимо да Вам покажемо да Ваша претплата није тек помоћ нашем часопису, већ гест којим на симболички начин постајете део Летописа и Матице српске.