2.2.2015-6У понедељак, 1. јула 2019. године у Матици српској додељена је Награда Матице српске за историју „Иларион Руварац” за 2018. годину. Жири у саставу: проф. др Мира Радојевић (председник Жирија), проф. др Ђорђе Бубало, проф. др Александар Фотић, др Драган Богетић и др Радомир Поповић једногласно је донео одлуку да награду додели др Миомиру Гаталовићу, научном сараднику са Института за савремену историју у Београду, за књигу „Бурна времена. Косово и Метохија у државној политици Југославије 1966‒1969” (издавач Институт за савремену историју).

О Илариону Руварцу, награђеној књизи и добитнику говорила је проф. др Мира Радојевић, а председник Матице српске проф. др Драган Станић поздравио је присутне и уручио награду добитнику.
На крају програма присутнима се обратио и добитник. Реализацију награде помогао је добротвор Перица Милутин и Градска управа за културу Града Новог Сада. Награда Матице српске за историју „Иларион Руварац” установљена је 2015. године и додељује се за најбољу књигу из историје српског народа или из опште историје објављену у протеклој години на српском језику. Доделу су увеличали својим присуством пријатељи Матице српске.

Додела је снимљена и може се погледати у видео архиви сајта Матице српске.

 

Comments are closed.