2.2.2015-6У понедељак, 27. маја 2019. године у Матици српској додељена је „Награда професора Лазара Стојковића” за 2018. годину. Жири у саставу: проф. др Марија Краљевић Балалић (председник Жирија), академик Рудолф Кастори, академик Драган Шкорић, др Нада Милошевић и проф. др Ивана Максимовић донео је одлуку да награду равноправно додели доц. др Светлани Вујић, доценту на Департману за ратарство и повртарство Пољопривредног факултета у Новом Саду и мср Милораду Живанову, истраживачу приправнику у Лабараторији за земљиште и агроекологију Института за ратарство и повртарство у Новом Саду.

Председник Матице српске проф. др Драган Станић је уручио награде добитницима, а о делу и значају рада професора Лазара Стојковића, дугогодишњег потпредседника и добротвора Матице српске и првог декана Пољопривредног факултета, говорио је проф. др Срђан Шеремешић. Реализацију награде помогли су Пољопривредни факултет Нови Сад и Град Нови Сад. „Награда професора Лазара Стојковића” додељује се младим научним радницима за запажени научни рад из области агроекологије и агроекосистема. Награда се додељује сваке треће године од 1990. године.

 2.2.2015-6Свечаности су присуствовали, између осталих, и мр Катарина Ковачевић, подсекретар у Покарајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Недељко Тица, декан Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду и проф. др Светлана Балашевић Тубић, директор Института за ратарство и повртарство.

Додела је снимљена и може се погледати у видео архиви сајта Матице српске.

 

Comments are closed.