2.2.2015-6У Матици српској, 8. фебруара 2018. године, је приређен концерт виолинисте Мирана Бегића и хармоникаша Предрага Јанковића, истакнутих уметника из Црне Горе који се баве педагошким радом, концертном активношћу и наступају као солисти на реситалима и са оркестрима широм света. Миран Бегић од маја 2011. године одржава мастеркласе за студенте виолине на Конзерваторијуму П. И. Чајковски у Москви. У октобру 2014. године награђен је титулом почасног професора Државног музичког института Иполитов–Иванов у Москви. Предраг Јанковић je активан и као концертни извођач и предавач на мајсторским радионицама у оквиру фестивала за хармонику широм Европе и света.

На концерту су изведена дела Tомаза Албинонија, Алфреда Шниткеа, Николе Херцигоње, Антонија Вивалдија, Фрица Крајслера, Исака Албениза, Kарлоса Гардела и Боре Таминџића.

Уметници су дали интервјуе за редакцију класичне музике Радио Новиог Сада и за РТВ Беседу. Такође је Радио-телевизија Војводине снимила део концерта за потребе приказа концерта. Концерт је фотографисао Бранко Лучић.

Концерт је снимљен и може се погледати у видео-архиви сајта Матице српске.

 

Comments are closed.