2.2.2015-6У среду, 7. марта 2018. године, у Мастер центру Новосадског сајма, отворен је 23. Међународни салон књига, 23. изложба уметности „Арт експо” и 13. сајам образовања „Путокази”.

Овогодишњи Салон књиге окупља излагаче из области књижевности, издаваштва и медија, промовише библиотечку струку, српске издаваче из региона, издаваче на језицима националних заједница. Књижевна манифестација „Дани Лазе Костића”, истоимена награда за књижевно стваралаштво, Награда за издавачки подухват године и специјална признања додатни су куриозитет ове манифестације.

Као што то дугогодишња традиција налаже, Матица српска и ове године узела је учешће на овој међународној манифестацији, а штанд Матице српске налази се, као што је то већ и уобичајено, у средини Мастер центра.

Матица српска ће се посетиоцима представити неколицином нових издања (нпр. „Велики господин, Младен Лесковац-њим самим” Радована Поповића; „Српска лексика у прошлости и данас” Рајне Драгићевић; „Уметност Анастаса Јовановића и његово доба”; „Историја на делу” – интервјуи академика Чедомира Попова; „Аристократ духа” Радована Поповића; „Несврстани хуманизам Рудолфа Бручија” Немање Совтића; „Васа Стајић – прилози за аутобиографију” Зорице Хаџић), као и капиталним пројектима попут „Речника српског језика”, „Правописа” и „Нормативне граматике”, те „Српске енциклопедије” и „Српског биографског речника”.

Списак нових и капиталних издања које можете наћи на штанду Матице српске можете преузети овде. Сва издања можете купити по сниженим, сајамским ценама током трајања Салона књига у Новом Саду.

Међународни салон књиге трајаће до 12. марта, а просторије Мастер центра отворене су за посетиоце од 10 до 19 сати. Улаз је бесплатан.

 

Comments are closed.