2.2.2015-64. маја у 12 часова у сали за седнице Матице српске уручене су Повеље Матице српске за неговање српске језичке културе за 2014. годину:
1. Проф. др Мирославу Николићу за укупни допринос неговању српске језичке културе;
2. Друштву за српски језик и књижевност Србије за вишегодишњи допринос неговању српске језичке културе (за унапређивање наставе српског језика и значајну издавачку делатност);
3. Радио-телевизији Србије за вишегодишње напоре у неговању језичке културе – од нивоа језичке културе до враћања српског ћириличког писма.

О добитницима Повеља говорили су꞉ проф. др Мато Пижурица о проф. др Мирославу Николићу, др Миодраг Матицки о Друштву за српски језик Србије и др Драган Станић о Радио-телевизији Србије. Награде је уручио председник Матице српске проф. др Драган Станић. Признање у име проф. др Мирослава Николића примила је декан Филолошког факултета Александра Вранеш, у име Друштва за српски језик проф. др Александар Милановић, председник, а у име Радио-телевизије Србије в. д. директора Никола Мирков. Свечаност су пропратила средства јавног информисаности.

Comments are closed.