2.2.2015-6У петак, 8. априла 2022. године у Матици српској додељена је „Награда професора Лазара Стојковића” за 2021. годину. Жири у саставу: проф. др Марија Краљевић Балалић (председник Жирија), академик Рудолф Кастори, проф. др Ивана Максимовић, проф. др Бранко Ћупина, др Нада Милошевић и др Ана Марјановић Јеромела донео је одлуку да награду равноправно додели мср Бојанову Војнову, асистенту на Департману за ратарство и повртарство Пољопривредног факултета у Новом Саду, и мср Надежди Стојанов, истраживачу сараднику Института за ратарство и повртарство у Новом Саду.

Одлуку Жирија саопштила је проф. др Марија Краљевић Балалић, а председник Матице српске проф. др Драган Станић уручио је награде добитницима. О делу и значају рада професора Лазара Стојковића, дугогодишњег потпредседника и добротвора Матице српске и првог декана Пољопривредног факултета, говорио је академик Рудолф Кастори. Након доделе награда, др Милица Рат, научни сарадник Департмана за биологију и екологију, Природно-математичког факултета у Новом Саду одржала је предавање „Њивске и друге гајене врсте у 230. година старом хербаријуму Андрије Волног”.

„Награда професора Лазара Стојковића” додељује се младим научним радницима за запажени научни рад из области агроекологије и агроекосистема. Награда се додељује сваке треће године од 1990. године.

Додела је снимљена и може се погледати у видео архиви сајта Матице српске.

Comments are closed.