2.2.2015-6У среду, 7. марта 2023. године, у години у којој Новосадски сајам обележава век постојања, у Мастер центру отворен је 27. међународни салон књига, и 27. изложба уметности „Арт експо”. Награда „Лаза Костић”, најзначајније признање Међународног салона књиге, додељена је Маји Трифуновић за књигу „Гутачи ватре” (Лагуна). Признање се додељује за најбољу књигу објављену између два Салона. Ретроспективна изложба радова свих добитника овог признања од 1999. године, постављена је у Аули Новосадског сајма. Награда за издавачки подухват године додељена је Српском народном позоришту за „Енциклопедију Српског народног позоришта” (I-III том), а Специјална награда припала је Издавачкој кући „Прометеј”, Архиву Војводине, Покрајинском заводу за заштиту споменика културе и Вуковој задужбини за „Сабрана дела Дејана Медаковића”. Поред ових признања, додељена је и награда за најбоље дело из области дечје књижевности и то Урошу Петровићу за књигу „Бајке – првих седам”.

Ове године, на овој манистефацији представиће се две стотине излагача из шест земаља, а припремљено је и 140 различитих програма.

Као и сваке године, Матица српска својом богатом понудом учествује на овој престижној манифестацији. Штанд Матице српске можете посетити, у периоду од 7. до 13. марта, сваког дана од 10. до 20. часова (викендом до 21 час). Улаз је бесплатан.

Списак нових и капиталних издања које можете наћи на штанду Матице српске и купити по специјалним сајамским ценама можете преузети овде.

Comments are closed.