2.2.2015-6У петак, 18. децембра 2020. године у Матици српској одржано је онлајн предавање „Контаминанти хране”. Предавач је била проф. др Мира Пуцаревић, деканица Факултета заштите животне средине, Универзитета ЕДУКОНС. Предавање је део научноистраживачког пројекта Матице српске „Питања животне средине и перспективе развоја квалитета и здравствено безбедне хране у АП Војводини”.

Проф. др Ђорђе Јовановић, професор Факултета за инжењерски менаџмент у Београду и руководилац пројекта Матице српске, представио је проф. др Миру Пуцаревић. Проф. др Мира Пуцаревић указала је на значајне загађиваче хране, као и њихове последице по здравствено стање човека, уз навођење најновијих истраживачких резултата у овој области. Посебан значај овог предавања огледа се у умешности проф. Пуцаревић којом је, поред научних аспеката, представила практичне смернице за спречавање конзумације загађене хране и смернице ка здравијем стилу исхране.

Програм је подржан од стране Градске управе за културу Града Новог Сада и може се погледати у видео архиви сајта Матице српске.

 

Comments are closed.