2.2.2015-6На Видовдан, 28. јуна, у новосадском Српском народном позоришту, на сцени Пера Добриновић, а у организацији Матице српске, Покрајинске владе, као и родољубивих српских интелектуалаца, одржан је концерт Павлине Радовановић из Ораховца. Павлина Радовановић, девојчица коју смо заволели због њених емотивних интерпретација етно песама, својим гласом сведочи присуство и одрастање деце не само у Ораховцу и Великој Хочи, већ деце широм Косова и Метохије.

 2.2.2015-6Концерт је био добротворног карактера и за циљ је имао прикупљање донација за осликавање Цркве Успења Пресвете Богородице у Ораховцу. Стихове „Запис на косовском мраморном стубу“ деспота Стефана Лазаревића казивала је др Исидора Поповић, а својеврсну химну „Догодине у Призрену“ извео је састав Београдски синдикат. Овај изузетан музички догађај увеличали су својим наступом Никола Анастасијевић на хармоници, Андрија Крстић на удараљкама, као и група Фенечки бисери.

 2.2.2015-6Одржавање концерта помогли су Покрајинска влада, Српско народно позориште, Фондацији Срби за Србе, Отаџбински покрет, а идејни творци били су проф. др Милош Ковић и др Миша Ђурковић. Концерт је одржан с благословом Њихових преосвештенстава епископа бачког господина др Иринеја и епископа рашко-призренског Теодосија.

Comments are closed.