У Матици српској, у среду, 24. јануара, одржан је завршни јавни час Блогераме – курса писања блогова за ученике завршних разреда новосадских средњих школа.

 2.2.2015-6Матица српска, и Центар за истраживање и популаризацију српске књижевности, који делује при Одсеку за српску књижевност новосадског Филозофског факултета, организовали су и ове јесени и зиме, трећу по реду, Блогераму – курс писања блогова за ученике завршних разреда новосадских средњих школа. Прва два курса показала су се као веома успешна, захваљујући, пре свега, предавачима Милошу Јоцићу и Марку Тошовићу, што показује и чињеница да се и ове године за похађање истог пријавило далеко више полазника, а предавачима се придружио још један члан, Ненад Станојевић.

Током трајања Блогераме, полазници су написали више од сто ауторских радова, који се налазе на сајту и фејсбук страници овог курса. Часови на курсу су замишљени и остварени као модерна интерактивна предавања, где су полазници, под менторством предавача, читали и коментарисали друге полазнике, уједно развијајући своје способности читања и критичког размишљања.

 2.2.2015-6Полазнике курса, представнике медија, те бројну публику, на самом почетку свечаности поздравио је проф. др Драган Станић, председник Матице српске, а потом су се присутнима обратили и проф. др Слободан Владушић, испред Центар за истраживање и популаризацију српске књижевности , те Марко Тошовић и Ненад Станојевић, сарадници Центра и предавачи. Напослетку, одабраним одломцима из својих радова представили су се и полазници курса, којима су након читања уручени и пригодни поклони..

 

Comments are closed.