2.2.2015-6У петак, 23. октобра, у Свечаној сали Матице српске одржана је промоција монографије „Француска и Србија: векови пријатељства Алексиса Труда“ у заједничкој организацији Матице српске, Завода за проучавање културног развитка и Француског института у Новом Саду. Госте и представнике медија поздравио је проф. др Драган Станић, председник Матице српске, у говору о значају дела Алексиса Труда. Том приликом, господину Алексису Труду уручено је посебно признање Матице српске – Специјална плакета Матице српске, израђена 2014. године поводом обележавања 150. годишњице пресељења Матице српске из Пеште у Нови Сад.

 2.2.2015-6О монографији „Француска и Србија: векови пријатељства Алексиса Труда“, поред председника Матице српске, говорили су и господин Владимир Маринковић, руководилац Француског института у Новом Саду, проф. др Ненад Крстић са Филозофског факултета у Новом Саду, др Владимир Коларић, уредник издања, Завод за проучавање културног развитка и др Вук Вукићевић, директор Завода за проучавање културног развитка. Присутнима се обратио и др Алексис Труд, са речима захвалности и пријатељства.

Свечаност је снимљена и можете је погледати у видео-архиви веб-сајта Матице српске. Програм је подржан од стране Градске управе за културу Града Новог Сада.

Comments are closed.