2.2.2015-6У понедељак, 4. новембра 2019. године, у Матици српској, у оквиру научноистраживачког пројекта Матице српске „Питања животне средине и перспективе развоја квалитета и здравствене безбедности хране у АП Војводини”, одржано је предавање „Нафта – од фосилног горива до загађујуће супстанце”. Присутне је поздравила мср Јелена Веселинов, управник послова Матице српске, а госта предавача, проф. др Бранимира Јованчићевића, најавио је проф. др Ђорђе Јовановић, руководилац пројекта.

Проф. др Бранимир Јованчићевић, са Хемијског факултета универзитета у Београду, у првом делу предавања говорио је о историјском развоју нафте и њеној хемијској структури, док је у другом делу указао на који начин нафта може да допринесе загађењу, које су последице и извори тих загађења.

Након предавања, отворена је дискусија у коју се укључила бројна публика.

Наредно предавање, у оквиру научноистраживачког пројекта Матице српске „Питања животне средине и перспективе развоја квалитета и здравствене безбедности хране у АП Војводини” планирано је за четвртак, 28. новембар 2019. године у Матици српској.

Програм је подржан од стране Градске управе за културе Града Новог Сада.

Догађај је снимљен и може се погледати овде.

 

Comments are closed.