2.2.2015-6Матица српска, новосадска компанија Eipix и Центар за истраживање и популаризацију српске књижевности, који делује при Одсеку за српску књижевност новосадског Филозофског факултета, организовали су ове јесени и зиме Блогераму – курс писања блогова за ученике 4. разреда новосадских средњих школа.

Током трајања Блогераме, полазници курса, уз менторство мср Милоша Јоцића и мср Марка Тошовића, сарадника Центра, написали су више од сто ауторских радова, који се налазе на сајту курса – http://blogerama.ff.uns.ac.rs/. Часови на курсу су били замишљени и остварени као модерна интерактивна предавања, где су полазници, читали и коментарисали друге полазнике, уједно развијајући своје способности читања и критичког размишљања.

 2.2.2015-6Блогерама се завршила јавним читањем блогова у Свечаној сали Матице српске 29. јануара 2016. године. Присутне је, уз неколико пробраних речи, поздравио проф. др Драган Станић, председник Матице српске, а обратили су им се и Иван Француски, испред компаније Eipix, и проф. др Слободан Владушић у име Центра за истраживање и популаризацију српске књижевности. Након тога, полазници курса прочитали су своје најзанимљивије радове. Свечаност се завршила уручивањем пригодних поклона младим полазницима и пригодним коктелом у Салонима Матице српске.

Comments are closed.