2.2.2015-64. маја 2017. године у 12 сати у Салону Матице српске председник Матице српске проф. др Драган Станић уручио је Бранкову награду Матице српске за школску 2015/16. годину за дипломске и семинарске радове:
прву награду Алекси Николићу, за рад „Архетип душе утеловљене у стаблу као спона између Енеиде, Божанствене комедије и Ослобођеног Јерусалима”;
две друге награде Христини Гајовић, за рад „Стаклено звоно Силвије Плат као женски образовни роман − једно читање” и Маријани Јелисавчић, за рад Елементи хорор фантастике у роману српског предромантизма;
и три треће награде Ирени Ђукић, за рад Имаголошка анализа путописа „Прво путовање”(1957), „Онамо и свуда”(1960), „Меридијани Средње Европе”(1961) Александра Тишме, Огњену Тодоровићу, за рад Три поетичка начела поезије Новице Тадића – јуродивост, сатански реализам молитве и Дајани Милованов, за рад „Насиље и женски идентитет у Малини И. Бахман и Пијанисткињи Е. Јелинек”.

Записник са састанка Жирија прочитао је члан Жирија доц. др Наташа Половина, а о награђеним радовима и добитницима говорио је члан Жирија проф. др Владимир Гвозден. Награђени су прочитали одломке из својих радова.

 

Comments are closed.