2.2.2015-6У петак, 11. децембра 2020. године у Матици српској одржано је онлајн предавање „ГМО и савремена пољопривредна производња”. Предавач је била проф. др Јелена Бошковић, професорица Факултета за економију и инжењерски менаџмент у Новом Саду. Предавање је део научноистраживачког пројекта Матице српске „Питања животне средине и перспективе развоја квалитета и здравствено безбедне хране у АП Војводини”.

Проф. др Драган Станић, председник Матице српске, поздравио је публику која је пратила предавање путем јутјуб канала Матице српске и указао на труд Матице српске да настави континуирано да представља значајне научне резултате и у тренуцима када постоје ограничења услед пандемије. Проф. др Ђорђе Јовановић, професор Факултета за инжењерски менаџмент у Београду и руководилац пројекта Матице српске, представио је проф. др Јелену Бошковић и најавио циклус предавања која ће се реализовати у наредном четворогодишњем периоду у оквиру пројекта Матице српске „Питања животне средине, биоекономија и анализа могућности за производњу здравствено безбедне хране у АП Војводини”. Проф. др Јелена Бошковић надахнуто је говорила о тренутној ситуацији у свету и у Србији по питању генетски модификоване хране и позвала научнике да се посвете овој значајној теми и приступе јој из холистичког угла.

Наредно онлајн предавање одржаће се у петак, 18. децембар 2020. године у 12 сати, преко јутјуб канала Матице српске. Тема предавања је „Контаминанти хране”, а предавач је проф. др Мира Пуцаревић.

Програм је подржан од стране Градске управе за културу Града Новог Сада и може се погледати у видео архиви сајта Матице српске.

Comments are closed.