2.2.2015-6У петак, 4. децембра 2020. године, Матицу српску посетио је градоначелник Новог Сада господин Милош Вучевић. Састанку су присуствовали председник Матице српске проф. др Драган Станић, генерални секретар Матице српске др Милан Мицић и члан Градског већа за културу господин Далибор Рожић.

Председник Матице српске проф. др Драган Станић изразио је захвалност за осмогодишњу успешну сарадњу и истакао да је Матица српска у Градској управи има осведоченог пријатеља за будућност. Том приликом је председник Матице српске реплику Плакете Матице српске из 1836. године уручио господину Вучевићу.

„У овим тешким временима имамо истовремено и обавезу и привилегију да сарађујемо. Нема Новог Сада без Матице српске, а ни Матице српске без Новог Сада“, поручио је градоначелник Новог Сада господин Милош Вучевић током данашње посете најстаријој културној, књижевној и научној институцији. Честитао је на свим досадашњим активностима и укупној културној политици Матице српске.

На састанку су представљени резултати рада Матице српске и публикације које је Матица српска уз помоћ Градске управе за културу објавила у претходном периоду. Обе стране изразиле су своје уверење да ће, као и до сада, успешна сарадња бити настављена плодоносно.

Comments are closed.