2.2.2015-6У понедељак, 1. новембра 2021. године, у Свечаној сали Матице српске одржана је свечаност уручења „Награде Љубомир Стојановић“ за школску 2019/2020. годину. На самом почетку присутнима се обратио проф. др Драган Станић, председник Матице српске, који је истакао значај новоустановљене награде која носи име по нашем познатом лингвисти Љубомиру Стојановићу. Записник са састанка Жирија прочитала је проф. др Исидора Бјелаковић, а о награђеним радовима говорили су проф. др Наташа Киш, проф. др Весна Ломпар и проф. др Вања Станишић. Награђени студенти су се обратили присутнима уз речи захвалности.

За школску 2019/2020. годину додељене су следеће награде:
прву награду: Душану Пејићу за рад Језичко-стилске доминанте у роману Наше тамновање Јездимира Дангића (Филозофски факултет, Пале);
другу награду: Тамари Ђурић за рад Језичка слика детета у Речнику косовско-метохијског дијалекта Глигорија Елезовића (Филолошки факултет, Београд);
и две треће награде: Маји Степанов за рад Именичка синтагма са падежним детерминатором у Андрићевој збирци приповедака Београдске приче (Филозофски факултет, Нови Сад) и Марини Баги за рад О синтаксичком и семантичком понашању глагола оставити (Филолошки факултет, Београд).

Свечаност је снимљена и може се погледати овде. Програм је подржан од стране Градске управе за културу Града Новог Сада.

Comments are closed.