2.2.2015-6„Темишварски зборник” је периодична публикација која је покренута 1991. године са циљем да се истражи и представи историја и култура српског народа у Румунији, као и да се осветли значај и утицај српско-румунске везе кроз време.

Ове године из штампе је изашао четрнаести број „Темишварског зборника” у којем су у сталној рубрици „Чланци” објављени прилози: Љиљане И. Пузовић, Марије Милинковић, Миодрага Ћурушкина, Зорана Маркова, Горана Николића Неузинског и Душана Ј. Попова. Рубрика „Прилози и грађа” доноси текстове Жарка Војновића, Божидара Панића, Душана Ј. Пoпова и Дејана Попова. Стална рубрика „Оцене и прикази” прати актуелну историјско-друштвену књижевну продукцију, а у овом броју текстове потписују: Стеван Бугарски, Дејан Јакшић, Драгољуб П. Бадрљица и Душан Ј. Попов. Рубрику „Сведочанства” Стеван Бугарски обогатио је прилогом „Српски Славјански”.

Уредништво је радило у саставу: господин Стеван Бугарски (главни уредник), академик Иван Алексејевич Чарота (Белорусија), проф. др Ђорђе Ђурић, др Бранка Кулић, др Весна Марјановић, др Душан Попов, проф. др Миља Радан.

Лектуру је радила Татјана Дринић Пивнички, а коректуру и регистре Владимир Николић. Белешке о ауторима написао је Бранислав Карановић, док је технички уредник била Вукица Туцаков.

Часопис је доступан и у електронској форми и може се преузети са линка.

Comments are closed.